Dagtocht ‘Een culinaire dagtocht door Zeeland’

Dagtocht ‘Een culinaire dagtocht door Zeeland’ - 13 mei 2025
Ontdek de parels van Zeeland tijdens deze smaakvolle dagtocht! We starten in Lewedorp met koffie of thee en een traditionele Zeeuwse bolus.
Ontdek Yerseke: Mossel- en Oestercultuur met Gids
Vervolgens reizen we naar Yerseke onder leiding van een gids. Daar verkennen we de mossel- en oestercultuur. Wij passeren de mosselfabrieken en de havens waar de mossel en oesterkotters klaarliggen om uit te varen. Daarna staan we even stil bij het monument van de “Mosselman”, waar we een prachtig uitzicht over de Oosterschelde hebben. Op de dijk zien we de historische oesterputten, die hier al sinds 1880 liggen en nog steeds in gebruik zijn.
De lunch wordt verzorgd in een lokaal restaurant en daar kun je vooraf een heerlijke gegratineerde oester proeven.
Boonmans Wijnmakerij
Daarna brengen we een bezoek aan Boonmans Wijnmakerij die zich midden tussen de zwarte bessenvelden en akkers met andere gewassen bevindt. Op de prachtige boerderij van de familie Boonman wordt niet alleen een heerlijke wijn gemaakt, maar ook sap en jam. Tijdens een informatieve video proeven we een glas zwartebessenwijn of -sap, gevolgd door een uitleg over het productieproces.
Afsluiten met een diner
De dag sluiten we af met een heerlijk diner, waarna we vol culinaire herinneringen huiswaarts keren.
Zeeland
08:15 - 21:15 uur
08.15 uur Vertrek vanuit Eersel, bushalte Molenweg
08.45 uur Vertrek vanuit Eindhoven, parkeerplaats Antoon Coolenlaan
